Σε εφαρμογή μπαίνει από το ερχόμενο Σάββατο το νέο πλαίσιο που αφορά στους περιορισμούς για τη διασπορά του Covid-19.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαιτέρως υψηλός, η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων θεωρήθηκε επιβεβλημένη λόγω της συσσωρευμένης κούρασης των πολιτών, αλλά και της πίεσης που δέχεται η οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το νέο μείγμα μέτρων το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο και θα περιλαμβάνει χαλάρωση όσον αφορά στις κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση και πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο της επιδημίας με τη βοήθεια και των πρόσθετων εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, γιατί, ναι, έχουμε πρόσθετα όπλα σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Έχουμε αύξηση της ροής των εμβολίων, ήδη έχει εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό των πολιτών, υπάρχουν δωρεάν πλέον αξιόπιστα τεστ τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας από την ερχόμενη εβδομάδα, και είμαστε πλέον στην άνοιξη, ο καιρός, όπως οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι παραδέχονται, έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης πως από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα. 

Στόχος για τα σχολεία είναι να ανοίξουν στις 12 Απριλίου με τη χρήση των τεστ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης