Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η χορήγηση ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 15:48
Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η χορήγηση ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό
Σε... δικαστικό θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση της χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης περίπτωσης του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε και αυτή τη φορά, προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο με την οποία στρέφεται κατά της χθεσινής απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής η οποία άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση ασύλου.

Ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας ζητεί την αναστολή και την ακύρωση της επίμαχης απόφασης, αίτημα το οποίο θα συζητηθεί στο 6ο Τμήμα του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ο οποίος είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία ζητεί να μην χορηγηθεί άσυλο στον πρώτο εκ των αξιωματικών καθώς, όπως υποστηρίχθηκε, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του πολιτικού πρόσφυγα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 15:48