Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί για παράνομο τζόγο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 19:27
Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί για παράνομο τζόγο

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 2 αστυνομικών και 7 ακόμα ατόμων που συνελήφθησαν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, να παίζουν τυχερά παιχνίδια σε καφενείο εν μέσω απαγορεύσεων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι στο καφενείο αλλά και στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας. Στο καφενείο επίσης βρέθηκαν φυσίγγια και γεμιστήρες πυροβόλων όπλων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, στο καφενείο και στην οικία του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων,

3 συσκευασίες με περίπου 3 κιλά πιθανόν πυρίτιδα, 

πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι,

19 γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων,

125 κροτίδες και 4 καπνογόνα,

2 στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων και χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν, κοντά στο κατάστημα.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, επιπλέον, ποσότητα πυρίτιδας 4 κιλών περίπου, που διατηρούσε ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς στην οικία του, απερρίφθη χθες (Κυριακή 20-12-2020) από συγγενικό του πρόσωπο, που συνελήφθη από το οικείο Τμήμα Ασφαλείας.

Οι εμπλεκόμενοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ - κατά περίπτωση - επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 19:49