Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί την Αθήνα και τη Λέσβο στις 23 και 24 Απριλίου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στην Ελλάδα.

Την αντιπροσωπεία θα αποτελούν η Μικαέλα Σόγντροβα (Τσεχία, ΕΛΚ) και η Τζούλι Γκίρλινγκ (Ηνωμένο Βασίλειο, ΕΛΚ) με τους συνεργάτες τους. Η επίσκεψη εργασίας των ευρωβουλευτών τελεί υπό την αιγίδα της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΕΚ για τα δικαιώματα των παιδιών και των ανηλίκων, αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη 23 Απριλίου, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχουν σειρά συναντήσεων στην Αθήνα με ανώτατα στελέχη της ελληνικής διοίκησης καθώς και με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών που σχετίζονται με το θέμα. Επίσης, θα επισκεφθούν τις υποδομές υποδοχής στον Ελαιώνα καθώς και το Γραφείο Συνδέσμου της Frontex στον Πειραιά.

Την Τετάρτη, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί το hot-spot στη Μόρια, καθώς και τον χώρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ.

Θα πραγματοποιήσουν επίσης συναντήσεις με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, καθώς και με στελέχη διεθνών οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης