Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Επιτέλους, αυτή η χώρα χρειάζεται να δουλέψει παραγωγικά, να εξάγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, να καινοτομήσει», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη 2η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Summit 2017».

Και τόνισε: «Οι δυνατότητες της εγχώριας μεταποιητικής δραστηριότητας είναι μεγάλες. Πρέπει όμως αυτές οι δυνατότητες να αναδειχθούν, ούτως ώστε να γίνουμε ορατοί σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές και να εξασφαλίσουμε έτσι νέες θέσεις εργασίας στους νέους μας που άδικα εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο αυτή τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο πλαίσιο αυτό» είπε ο κ. Σαββάκης «θα σας παρακαλούσα πολύ να μας εκθέσετε τις απόψεις του κόμματός σας για τις πολιτικές που θα πρέπει να ισχύσουν στη χώρα, τόσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της μεταποίησης, όσο και συνολικά για την άρση των πολλών και ποικίλων προσκομμάτων στην καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Όπως καλά γνωρίζετε παρακολουθούμε στενά τις προτάσεις του κόμματός σας για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΒΒΕ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητέ κ. Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κι εγώ προσωπικά σας καλωσορίζουμε στις εργασίες του Thessaloniki Summit 2017. Μιας πρωτοβουλίας του ΣΒΒΕ, ο οποίος συνεργάζεται για την επιτυχημένη υλοποίησή της με τη Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum και η οποία με τη δεύτερή της διοργάνωση καθίσταται πλέον θεσμός για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, το διήμερο Thessaloniki Summit 2017 έχει ως κεντρικό θέμα τη μεταποίηση. Και μάλιστα την ισχυρή και διεθνώς ανταγωνιστική μεταποίηση, που θ΄ αποτελέσει τη βασική προϋπόθεση για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα.

Επιτέλους, αυτή η χώρα χρειάζεται να δουλέψει παραγωγικά, να εξάγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, να καινοτομήσει. Οι δυνατότητες της εγχώριας μεταποιητικής δραστηριότητας είναι μεγάλες. Πρέπει όμως αυτές οι δυνατότητες να αναδειχθούν, ούτως ώστε να γίνουμε ορατοί σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές και να εξασφαλίσουμε έτσι νέες θέσεις εργασίας στους νέους μας που άδικα εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο αυτή τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα σας παρακαλούσα πολύ να μας εκθέσετε τις απόψεις του κόμματός σας για τις πολιτικές που θα πρέπει να ισχύσουν στη χώρα, τόσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της μεταποίησης, όσο και συνολικά για την άρση των πολλών και ποικίλων προσκομμάτων στην καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Όπως καλά γνωρίζετε παρακολουθούμε στενά τις προτάσεις του κόμματός σας για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ένα ακόμη ερώτημα που επιθυμώ να σας θέσω, είναι αν πραγματικά μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική κατεύθυνση, μια διαφορετική οικονομική πολιτική, μια άλλη μεταχείριση από την Κυβέρνηση της επιχειρηματικότητας και ειδικά της μεταποίησης στη χώρα, και ποιά είναι αυτή.

Κύριε Πρόεδρε,

Κατά τον ΣΒΒΕ, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας δεν μπορούν να γίνονται βιαστικά, και, πολλές φορές υπό το κράτος του φόβου και της εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

Γι΄ αυτό κ. Πρόεδρε, το ζητούμενο από εμάς είναι ένα: «Να υπάρχει σχέδιο».

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας και σας καλούμε στη συντροφιά μας για να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης