Ρουκέτες έπεσαν με τις προδιαγραφές που είχαν θέσει οι ρουκετατζήδες του Βροντάδου Χίου, δηλαδή μετρημένες σε λίγες χιλιάδες, τηρώντας τα ατύπως συμπεφωνημένα, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή του ρουκετοπόλεμου από τους κατοίκους της περιοχής.

Καθότι, καλώς ή κακώς, υπάρχουν άνθρωποι στον Βροντάδο κι όχι μόνον, στους οποίους δεν αρέσει ο ρουκετοπόλεμος, γκρινιάζουν, δυσανασχετούν, διαμαρτύρονται και οπωσδήποτε η γνώμη τους είναι σεβαστή και αυτό πρέπει να το δείξουν και οι θιασώτες του ρουκετοπόλεμου. Και τουλάχιστον προσπάθησαν να μείνουν σε όσα τα τελευταία χρόνια διακηρύσσουν: Αυτοσυγκράτηση και σύνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο ρουκετοπόλεμος, λοιπόν, του Πάσχα 2019, 28 Απριλίου, περνά στην δική του ιστορία, στις μνήμες των πρωταγωνιστών και των επισκεπτών, στα παιδιά που έβλεπαν τους μεγαλύτερους και που τα άφηναν να ανάψουν κι αυτά μια ρουκέτα για να μαθαίνουν, με την προτροπή «μην φοβάσαι, μην γυρνάς το κεφάλι σου», αφού αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τα επόμενα χρόνια τον ρουκετοπόλεμο του Βροντάδου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα διαλείμματα τηρήθηκαν, ώστε οι άνθρωποι να μεταβούν χωρίς κίνδυνο στις εκκλησίες της περιοχής, στον Άγιο Μάρκο και την Παναγία Ερειθιανή, αλλά όταν έπεφταν οι ρουκέτες η περιοχή, μηδέ των δρόμων εξαιρουμένων, μετετρέπετο σε πεδίο μάχης.

Μικροφωτιές άναψαν σε διάφορα σημεία, χωρίς να επεκταθούν και να δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ σημειώθηκε κι ένας μικροτραυματισμός, περί τις 9.30 το βράδυ, λίγο πάνω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, όταν ρουκέτα από την Ερειθιανή έπεσε στον τοίχο κατοικίας, εξοστρακίστηκε και κτύπησε ευτυχώς όχι σοβαρά στο κεφάλι νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης