Τα 95 δευτερόλεπτα του βίντεο από το εσωτερικό του καταστήματος Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη μελετούν καρέ καρέ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. Τόσο κράτησε η επιδρομή των τριών αντρών που φορούσαν κράνη και μάσκες κορωνοϊού για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους ενώ ο συνεργός τους περίμενε ακριβώς απ’ έξω. Χθες για πολλές ώρες, μετά την ανεύρεση της μοτοσικλέτας, η πόρτα της συγκεκριμένης υπηρεσίας στον 11ο όροφο ήταν κλειστή για όλους, καθώς τα στελέχη της έχουν «πέσει με τα μούτρα» στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας. 

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται «φύλλο και φτερό» η μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα με τους αστυνομικούς να ελπίζουν να βρουν κάποιο αποτύπωμα σεσημασμένου κακοποιού ή να εντοπίσουν γενετικό υλικό που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις έρευνες τους. «Το σφυρί που άφησαν πίσω τους οι δράστες αλλά και το όχημα διαφυγής τους είναι δυο στοιχεία που θέλαμε να τα έχουμε στα χέρια μας. Αν δεν τα είχαμε βρει προφανώς και θα τα αναζητούσαμε. Τώρα που τα έχουμε στην κατοχή μας, μας δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσουμε ερευνητικά» λέει στέλεχος των διωκτικών αρχών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε από στελέχη του Ληστειών καθώς φαίνεται ότι είχαν «καθαρή» εικόνα της, πιθανότατα από το σημείο όπου την στάθμευσαν έξω από το κοσμηματοπωλείο οι δράστες. Στο «σάρωμα» που έκαναν στην ευρύτερη περιοχή στάθηκαν τυχεροί και το επόμενο «στοίχημα» τους είναι να βρουν πως απομακρύνθηκαν οι κακοποιοί από το σημείο όπου άφησαν την μοτοσικλέτα. Επίσης, αναζητούν και την δεύτερη μοτοσικλέτα που πιθανότατα χρησιμοποίησαν οι ληστές με τα ακριβά γούστα.  

Έμπειρα μάτια αστυνομικών προσπαθούν να διακρίνουν στο βίντεο κάποιο χαρακτηριστικό των ληστών που εισέβαλαν στο κατάστημα και να το συγκρίνουν με άλλα χτυπήματα από το παρελθόν όπου μπορεί να είχε κάνει η συμμορία. Από το κάδρο των ερευνών δεν έχουν βγάλει την διαβόητη συμμορία «Ροζ Πάνθηρες» που δρουν με ανάλογο τρόπο σε όλο τον κόσμο αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουν και κάποιο ατράνταχτο στοιχείο που να μπορούν να τους συνδέσουν άμεσα. Κακοποιοί που είναι παλιοί γνώριμοι των διωκτικών αρχών και θα μπορούσαν αφενός να οργανώσουν ένα τέτοιο χτύπημα και αφετέρου να διοχετεύσουν στην αγορά τα πανάκριβα ρολόγια ελέγχονται με όλους τους δυνατούς τρόπους από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, με τις έρευνες να επεκτείνονται ακόμα και μέσα στις φυλακές. Άλλωστε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο είτε η ληστεία να σχεδιάστηκε σε κάποιο κελί σωφρονιστικού καταστήματος είτε οι δράστες να εκμεταλλεύτηκαν κάποια άδεια που τους δόθηκε, να έκαναν το εντυπωσιακό χτύπημα και να επέστρεψαν στην ασφάλεια της φυλακής. Μέχρι αργά το βράδυ, στις αρχές δεν είχε δοθεί, επισήμως, η ακριβής αξία των κλεμμένων ρολογιών ενώ είναι σίγουρο ότι το νούμερο θα προκαλέσει… ίλιγγο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης