Εντολές για μαζικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς πάσης φύσεως οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, φθάνουν από το ΙΚΑ και το Υπουργείο Οικονομικών αντίστοιχα, καθημερινά στα υποκαταστήματα των Τραπεζών στο νησί της Ρόδου, αλλά ωστόσο οι εισπράξεις που γίνονται (από τις κατασχέσεις αυτές) αντιστοιχούν σε… πενταροδεκάρες!

Οι οφειλέτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, έχουν αδειάσει εδώ και πολύ καιρό τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα να ακολουθείται μια γραφειοκρατική πλέον διαδικασία άνευ προηγουμένου η οποία βάζει στα κρατικά και ασφαλιστικά ταμεία ελάχιστα ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από την αρχή του χρόνου το ΙΚΑ της Ρόδου εξέδωσε 1.000 τουλάχιστον τέτοιες εντολές προς τα υποκαταστήματα των τραπεζών της Ρόδου, καταφέρνοντας έτσι να εισπράξει με αναγκαστικό τρόπο ελάχιστα ποσά από αυτά που διεκδικεί.

Χρωστούσε 2,5 εκατομμύρια και βρήκαν… 600 ευρώ

Ενδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει το παραπάνω, ότι δηλαδή οι λογαριασμοί ιδιωτών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν «στεγνώσει» πλέον για τα καλά, είναι η περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η «ΡΟΔΙΑΚΗ» σύμφωνα με την οποία για χρέη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ροδίτη Επιχειρηματία, το υποκατάστημα του ΙΚΑ της Ρόδου αφού έκανε φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς του, βρήκε ότι είχε σε αυτούς το ποσό μόνο των 600 ευρώ το οποίο βέβαια και κατέσχεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αυτή, φανερώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, ότι αφενός οι επιχειρήσεις της Ρόδου έχουν «στεγνώσει» και δεν μπορούν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις να ανταποκριθούν και αφετέρου ότι κάποιοι έχοντες και κατέχοντες, έχουν φροντίσει έγκαιρα να μεταφέρουν χρηματικά αποθέματα που είχαν εκτός τραπεζών (είτε στο εξωτερικό είτε σε θυρίδες) με αποτέλεσμα να μην μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία να τα ακουμπήσουν.

Πάνω από 2.500 οι εντολές κατάσχεσης

Μόνο για το νησί της Ρόδου ΙΚΑ και Εφορία έχουν εκδώσει από την αρχή του έτους 2.500 εντολές κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς! Το αποτέλεσμα των κατασχέσεων αυτών ήταν αποκαρδιωτικό και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει όλους για τι θα γίνει από δω και πέρα.
Η κατάσταση μοιάζει να έχει τελματώσει πλέον για τα καλά και όλα και αυτό που όλοι αναζητούν είναι να δοθούν επιτέλους τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να επαναφέρουν την αγορά και τις χιλιάδες εργαζομένους σε αυτήν σε βιώσιμα και αξιοπρεπή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης