Ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα αμφεταμίνη κατηγορείται ότι παρασκεύαζε 38χρονος στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη στο διαμέρισμά του, από την οποία τραυματίστηκε ο ίδιος και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στον χώρο του.

Όλα αυτά είχαν συμβεί στα μέσα Ιανουαρίου το 2013 στο διαμέρισμα του 38χρονου στην οδό Τελχινών στο Ροδίνι και είχαν ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2021 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου ο 38χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και έκρηξης, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και σε άνθρωπο, που τον βαραίνουν.

Οι κατηγορίες αυτές ασκήθηκαν στον 38χρονο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν οι διωκτικές αρχές της περιοχής στον χώρο του διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε.

Συγκεκριμένα, από την αυτοψία που έγινε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιμαστικοί σωλήνες, φιάλες χημείας, δύο αντλίες ενυδρείων, μία συσκευή παραγωγής αέρα (κομπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου, καθώς και δοχεία τόσο γεμάτα όσο και άδεια ασετόν σε μεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισμένου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα βρέθηκαν 5 γεμάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και 6 δοχεία μεταλλικά, εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια, με ασετόν. 

Επίσης οι αστυνομικοί αμέσως μετά την έκρηξη βρήκαν τους δύο διακόπτες των ματιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοιχτούς, κάτι που υποδεικνύει ότι τα δύο μάτια φαίνεται ότι ήταν αναμμένα και πάνω σε δύο μάτια βρίσκονταν δύο κατσαρόλες από τις οποίες λήφθηκε δείγμα του περιεχομένου τους για χημική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έκρηξη που σημειώθηκε από τις 10:30-11:00 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 38χρονος στην οδό Τελχινών στο Ροδίνι, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του διαμερίσματος (πόρτες, παράθυρα) και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού οικιακού εξοπλισμού. 

Επίσης δημιουργήθηκαν ρωγμές σε τμήματα της τοιχοποιίας και προκλήθηκαν φθορές σε γειτονικά διαμερίσματα τόσο στο ίδιο κτήριο όσο και σε διαμερίσματα γειτονικού κτηρίου.

Από την έκρηξη εξάλλου τραυματίστηκε και ο 38χρονος ένοικος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου συνεχίστηκε η νοσηλεία του (διασωληνωμένος με τραχειοστομία) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής-Μικροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» λόγω των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν στο πρόσωπο και στα αυτιά του.

Πάντως ο 38χρονος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και αυτό είχε δηλώσει και απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή όπου είχε βρεθεί.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διαψεύσει ότι επρόκειτο να παρασκευάσει αμφεταμίνες. Ο ίδιος είχε πει πως στόχος του ήταν η παρασκευή «τροπίνης», ουσίας που χρησιμοποιείται ως αναβολικό και αυτό διότι αφενός απαγορεύεται η κυκλοφορία της και αφετέρου διότι ήθελε να γνωρίζει τι περιέχει. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ λίγο καιρό αργότερα εκδόθηκε και το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τον νόμο.

Πηγή: rodiaki,gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης