Στον Εισαγγελέα θα παραπεμφθούν 14 περιπτώσεις ανεπιτήρητης βοσκής  στο νησί της Ρόδου, μετά από σχετικές δικογραφίες που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δασαρχείου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης κ. Στυλιανός Καραπουρναλίδης και τη διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου κα Κατερίνα Μπαλατσούκα, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες, προκύπτει ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για την αποτροπή της παράνομης βόσκησης ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σημειώνεται ότι η διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, είναι αρμοδιότητα των Δήμων της χώρας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη συγκρότησης συνεργείων περισυλλογής των αδέσποτων παραγωγικών ζώων.

Με τη σειρά της η διευθύντρια δασών Δωδεκανήσου, αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά τα δασονομεία Ρόδου Έμπωνας και Γενναδίου και μάλιστα έχουν διαπιστωθεί 14 περιπτώσεις ανεπιτήρητης βοσκής ζώων, οι οποίες και διαβιβάστηκαν στον δημόσιο Δασικό κατήγορο.

Με την ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου, η διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων είναι αρμοδιότητα των δήμων της χώρας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη συγκρότησης συνεργείων περισυλλογής των αδέσποτων παραγωγικών ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης