Συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, στον 52χρονο που συνελήφθη κατά την προχθεσινή «εξόρμηση» του Δασαρχείου να κατέχει στο σπίτι του στ’ Ασγούρου, 123 οδικά πουλιά και 12.814 ξόβεργες!

Ο 52χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη χθες ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για κατοχή των ξόβεργων και παράνομη θήρα και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι όπου ο 52χρονος παραδέχτηκε την πράξη του ότι δηλαδή έφτιαχνε τις ξόβεργες για λογαριασμό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι προχθές που συνελήφθη, θεωρούσε πως τηρούσε το έθιμο και όχι ότι διέπραττε κάποιο αδίκημα και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου. Τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Πέτρου – Ελευθέριου Τσούλλου του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών την οποία αναστέλλει επί τριετία και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου μαζί με ιδιωτικούς φύλακες θήρας του Κ.Σ. Ρόδου και υπό την εποπτεία Εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποίησαν προχθές, κατά τις μεσημεριανές ώρες, έρευνα στο σπίτι του 52χρονου στη περιοχή Ασγούρου της Ρόδου.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά από κάθε άποψη. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

85 Καρδερίνες Carduelis carduelis
28 Λούγαρα Carduelis spinus
10 Κοκκοθραύστες Coccothraustes coccothraustes
1942 ξόβεργες έτοιμες
10872 ξόβεργες χωρίς κόλλα

Τα δεκάδες ωδικά πουλιά απελευθερώθηκαν με την κατάλληλη διαδικασία στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση λόγω πρόσφατης αιχμαλωσίας, ενώ όλες οι ξόβεργες κάηκαν από υπαλλήλους του Δασαρχείου μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Χειροπέδες σε λαθροθήρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης