Στην υποβολή μήνυσης για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατά τριών επιτελών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκ των οποίων οι δύο υπηρετούν στη Διεύθυνση Υγείας, προχωρά ο φαρμακοποιός, που βρέθηκε έπειτα από έλεγχο να κατέχει στο φαρμακείο του, στη δυτική πλευρά του νησιού, ανεκτέλεστες συνταγές.

Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», πρόκειται για μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση, που θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.) και του ΕΟΠΥΥ, η οποία μάλιστα έχει προκαλέσει θόρυβο στους κόλπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο επιθεωρητές – ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγείας επιλήφθηκαν συγκεκριμένα καταγγελίας ενός φαρμακοποιού, σύμφωνα με την οποία φαρμακείο στη δυτική πλευρά του νησιού λειτουργεί χωρίς την παρουσία του επιστημονικά υπεύθυνου φαρμακοποιού.

Οι επιθεωρητές μετέβησαν στο φαρμακείο την Πέμπτη και διενήργησαν έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι υπήρχαν ανεκτέλεστες και φυλάσσονταν παρανόμως εκατοντάδες συνταγές για χορήγηση φαρμάκων.

Ο φαρμακοποιός διαψεύδει τους ισχυρισμούς επιτελών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με τους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 2.000 συνταγές, τονίζοντας διά της πληρεξούσιας δικηγόρου του κας Μαρίας – Ελίζας Θεοδώρου, ότι ο αριθμός των συνταγών που βρέθηκαν δεν υπερβαίνει τις 150, ενώ αφορούν σε επαναλαμβανόμενη τρίμηνη συνταγογράφηση 50 ασφαλισμένων, προχωρημένης ηλικίας, που ο φαρμακοποιός επέλεξε να εξυπηρετεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φαρμακοποιός έχει ήδη απευθύνει εξώδικη διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Υγείας και χθες η δικηγόρος του ενημέρωσε σχετικά και την Εισαγγελία Υπηρεσίας προκειμένου να διατάξει να της χορηγηθούν έγγραφα σχετιζόμενα με την έρευνα που διενεργήθηκε.

Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι ο έλεγχος στο φαρμακείο διενεργήθηκε αναρμοδίως και παρανόμως από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας, οι οποίοι, όπως διατείνεται, δεν είχαν δικαίωμα να κατασχέσουν συνταγές.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο έλεγχος όφειλε να περιοριστεί στην παρουσία του ή μη στο φαρμακείο και στις συνθήκες υγιεινής αυτού, κι ότι κακώς ελέγχθηκαν συνταγές.

Θεωρεί, μάλιστα, σκόπιμες τις διαρροές περί κατασχέσεως τόσο μεγάλου αριθμού συνταγών, τονίζοντας ότι αυτές που βρέθηκαν αφορούν συγκεκριμένους ασθενείς μεγάλης ηλικίας που λαμβάνουν τα ίδια φάρμακα για χρόνιες παθήσεις τους.

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης