Ένα ακόμα ελάφι Dama – Dama βρέθηκε νεκρό, την Τετάρτη, στην περιοχή Λημνί της Ρόδου.

Μία ημέρα νωρίτερα, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου είχαν δει το ελάφι τραυματισμένο και είχαν ενημερώσει τη Δασική Υπηρεσία. Ωστόσο, παρά τις έρευνες, το άτυχο ζώο δεν εντοπίστηκε ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογράμμισε ο δασοφύλακας κ. Σταμάτης Χουρδάκης, το ελάφι φέρει τραύμα στην κοιλιά, αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν αυτό προκλήθηκε από όπλο ή από ξύλο. 

Εξάλλου, στην ανάγκη να προστατευθούν τα πανέμορφα ζώα αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης.

«Η προσπάθεια για την αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών θα πρέπει να συνεχιστεί. Δεχόμαστε συνεχώς παράπονα για ζημιές στις καλλιέργειες. Δεν εμφανίστηκε όμως κανείς για να μας δώσει στοιχεία συγκεκριμένα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να καλούν το δασαρχείο. Έχουν περιοριστεί και οι λαθροθήρες. Έχουν συλληφθεί κάποιοι και άλλοι μας έχουν ξεφύγει. Δεν μπορούν όμως να απενοχοποιούν τους ανθρώπους αυτούς, που κυνηγούν το σύμβολο της Ρόδου και να ενοχοποιούν τα ελάφια. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τα συγκεκριμένα ζώα από τη Ρόδο;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρίδης και πρόσθεσε πως δεν μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως καταστρέφεται η Ρόδος από τα ελάφια και όχι από τα αδέσποτα αιγοπρόβατα που περιφέρονται ακόμη και στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν έχουν προκληθεί ζημίες σε αγροτικές εκτάσεις τότε θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες από το κράτος», δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης, που αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα ελάφια Dama – Dama στο Δήμο Ρόδου.

«Γνωρίζουμε πως πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δήμο για τα ελάφια. Πρέπει να βρεθούν περιοχές στις οποίες θα απαγορευθεί η βόσκηση για να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα τα ελάφια», δήλωσε ο κ. Ν. Θεοδωρίδης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης