Περισσότερες από 15 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και επιχειρήσεις της περιοχής μας διέπραξε 34χρονος Πολωνός, ο οποίος στην συνέχεια πουλούσε τα κλοπιμαία για να ζήσει!

Μία ιστορία «βγαλμένη» από μυθιστορήματα άλλης εποχής, η οποία δυστυχώς επιβεβαιώνει την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετοί συνάνθρωποί μας και οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την επιβίωση τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο συγκεκριμένος Πολωνός βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Ρόδο και το τελευταίο διάστημα διαμένει σε «σπηλιά» στην ευρύτερη περιοχή των Δασκάλων. Σε εκείνη την περιοχή άλλωστε, όπως επίσης και σε Ροδίνι και Ανάληψη, δραστηριοποιούνταν σε ότι αφορά τις διαρρήξεις από τις οποίες έπαιρνε ότι έβρισκε για να τα πουλήσει!

Συνολικά ο 34χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016 διέπραξε 12 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, δύο σε επιχειρήσεις και μία σε αποθήκη, όλες στις παραπάνω περιοχές.

Η σύλληψή του έγινε προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον αλλοδαπό να περιεργάζεται σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο επρόκειτο προφανώς να διαρρήξει. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 34χρονο Πολωνό και από την προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε η δράση του. Στην κατοχή του 34χρονου αλλά και στο χώρο (στη σπηλιά) που διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Πλήθος διαρρηκτικά-κοπτικά εργαλεία, λουκέτα και φακοί
• Ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές (laptops-tablets) και εξοπλισμός
• Αεροβόλο πιστόλι
• Φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
• Κινητά τηλέφωνα
• Μαχαίρια με λάμες μήκους 20 και 27 εκατοστών
• Πλήθος μικροαντικειμένων – εξαρτημάτων

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί αντικείμενα στις 8 από τις 15 διαρρήξεις, τα οποία έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης