Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επεβλήθη την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 37χρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
 
Η υπόθεση αφορά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε ο 37χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη κοπέλα, η οποία κατά το διάστημα που τελέστηκε το αδίκημα ήταν και μαθήτρια του, ενώ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μαθήτρια στον διευθυντή του σχολείου.

Απολογούμενος ο εκπαιδευτικός επεσήμανε πως στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και πως την όποια επικοινωνία την έκοψε γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει πληρώσει για αυτή του τη «βλακώδη πράξη», ενώ από την πλευρά του συνηγόρου του επισημάνθηκε πως δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις από τον 37χρονο.

Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι όταν υπάρχουν παιδαγωγοί από τους οποίους κινδυνεύουν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά και εμείς».

Η εισαγγελέας έκανε αναφορά στο κατηγορητήριο, από το οποίο ανέγνωσε και ορισμένους διαλόγους που είχε ο 37χρονος με το ανήλικο κορίτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η αντικειμενική και η ηθική διάσταση του αδικήματος, λέγοντας πως ο 37χρονος γνώριζε την κοπέλα, άρα και την ηλικία της, γεγονός που είναι όχι μόνο μεμπτό και κατακριτέο, αλλά και αποκρουστικό, κυρίως λόγο της ιδιότητας του κατηγορουμένου.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο στον οποίο και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Με πληροφορίες από το rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης