Στο πόδι σήκωσε την αστυνομία ένα 11χρονο αγόρι που διαμένει στην πόλη της Ρόδου καθώς ανάρτησε για πλάκα στο TikTok βίντεο ότι τον είχαν απαγάγει και ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Το γεγονός έγινε αμέσως αντιληπτό από την ειδική ομάδα του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, η οποία μέσα σε ελάχιστα λεπτά επικοινώνησε με συναδέλφους αστυνομικούς στη Ρόδο, σχεδιάζοντας έτσι επιχείρηση εντοπισμού και εφόδου στο σπίτι όπου διέμενε το παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «η Ροδιακή», πράγματι μισή περίπου ώρα μετά την ανάρτηση, ομάδα ειδικών αστυνομικών της Ρόδου, με επικεφαλής αξιωματικό, κατάφερε να φθάσει στο σπίτι όπου διέμενε το παιδί (έγινε εντοπισμός με βάση το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα) και, αφού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας.

Δύο μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. κι ένα περιπολικό έσπευσαν στο σημείο αποκλείοντας έτσι την πολυκατοικία, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν και τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας Ρόδου.

Οι γονείς του παιδιού έμειναν έκπληκτοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στη «Ροδιακή», έφθασαν έξω από το διαμέρισμα και χτύπησαν το κουδούνι. Την πόρτα άνοιξε η μητέρα του 11χρονου και βλέποντας τους αστυνομικούς έμεινε έκπληκτη.

Τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν γνώριζαν το παραμικρό για την επίμαχη ανάρτηση η οποία είχε καταφέρει να αναστατώσει -και μάλιστα για τα καλά- Αστυνομία και Εισαγγελία Ρόδου.

Προκειμένου να βεβαιωθούν οι αστυνομικοί ότι τίποτε απολύτως δεν συνέβαινεκαι ότι όλα ήταν εντάξει, αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν έρευνα σε ολόκληρο το σπίτι και να πάρουν καταθέσεις από όλα τα μέλη της οικογένειας και από τον μικρό 11χρονο, ο οποίος έντρομος αρνούνταν τα πάντα.

Οι αστυνομικοί εξήγησαν στην οικογένεια τι είχε συμβεί και το πώς η υπηρεσία έφθασε στο σπίτι μέσα σε ελάχιστη ώρα, προκειμένου να δουν αν κινδυνεύουν.

Το μικρό παιδί υποχρεώθηκε στη συνέχεια να παραδεχθεί ενώπιον των αστυνομικών ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ούτε να αναστατώσει κανέναν, ούτε να προκαλέσει τέτοια κινητοποίηση και το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει πλάκα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στον μεγάλο του αδελφό.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια

Η υπόθεση που δοκίμασε με επιτυχία τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών της τοπικής αστυνομίας και του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε αίσιο τέλος σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο οι αρμόδιοι αστυνομικοί αναμένεται να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος της οικογένειας για άσκοπη κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: Ροδιακή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης