Στον… αέρα τινάζει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος την άλλοτε χαρακτηριζόμενη ως μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού με βασικό κατηγορούμενο το γνωστό τηλε-ενεχειροδανειστή Ριχάρδο.

Στην πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο κ. Πιέρρος, προτείνει την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και των 62 συγκατηγορουμένων του από τα αδικήματα της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη για λόγους που άλλωστε περιγράφονται σ’ αυτή, μετά το φιάσκο που ακολούθησε τη σύλληψη του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Στην πρότασή του την οποία κατέθεσε το μεσημέρι στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα έχει και τον τελικό λόγο, ο εισαγγελέας τονίζει μεταξύ άλλων πως το ειδικό τελωνειακό καθεστώς που ισχύει με την Τουρκία, καθιστά ουσιαστικά… μετέωρο το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας που είχε αποδοθεί στους κατηγορουμένους.

Και αυτό, γιατί,  όπως αναφέρεται,  βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς,  το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. 

Η εισαγγελική πρόταση  έρχεται να ενισχύσει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκαν  από τις πρώτες στιγμές  οι χειρισμοί της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε  πριν από 11 μήνες ως «χτύπημα» σε ένα από τα μεγαλύτερα  κυκλώματα  «λαθρεμπορίας» χρυσού. Χρειάστηκαν μόλις λίγα 24ωρα για να αρχίσει να «καταρρέει» η μεγάλη «επιτυχία», όπως είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας την υπόθεση, μετά τη «βροχή» ενστάσεων της υπεράσπισης.

Τελικά, ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοι του που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά από περίπου δύο εβδομάδες.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης