Στα δικαστήρια συζητείται αυτή τη στιγμή το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, την οποία βλέπουν χιλιάδες καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος.

Η πρώτη συλλογική αγωγή των καταναλωτικών οργανώσεων συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας, ωστόσο τη συζήτηση αυτή, αλλά και την απόφαση για το «καυτό» αυτό θέμα, μπλοκάρει το αίτημα της ΔΕΗ για να διεξαχθεί πιλοτική δίκη επ’ αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων αντιτάχθηκαν στο αίτημα της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι είναι παρελκυστικό και περιττό, καθώς ο Άρειος Πάγος θα κρίνει μόνο νομικά θέματα και όχι πραγματικά περιστατικά, ενώ θα οδηγήσει στην καθυστέρηση της υπόθεσης.

Ζήτησαν μάλιστα από πληρεξούσιους δικηγόρους της ΔΕΗ να δεσμευτούν πως δεν θα κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα από τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Οι δικηγόροι της ΔΕΗ, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα κατεπείγοντος για να συζητηθεί σήμερα η υπόθεση και τόνισαν πως οι καταναλωτές θα μπορούν να υπάγονται στο ειδικό καθεστώς καθολικής υπηρεσίας εφόσον δεν πληρώνουν τον λογαριασμό τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης