Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Από τις ημέρες δόξας στην παρακμή. Το θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο φιλοξένησε μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας, παραμένει κλειστό και έχει αφεθεί στο έλεός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή που κάποτε φιλοξενούσε πασίγνωστους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό τώρα παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης. Το θέατρο Λυκαβηττού βρίσκεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ…

Η κατάσταση είναι δραματική. Σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και… μπουκάλια πεταμένα συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής που μας απογοητεύει.

Η πρόσβαση στο θέατρο είναι σχεδόν αδύνατη, ωστόσο το zougla.gr εισήλθε στις ρημαγμένες εγκαταστάσεις καταγράφοντας τις παρακάτω εικόνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέατρο με θέα την πρωτεύουσα

Χορτάρια επεκτάθηκαν στα σκαλιά προς την εξέδρα

Παρατημένο 'παπάκι' στην είσοδο του θεάτρου

Πεταμένα σκουπίδια

Εικόνα εγκατάλειψης

Φύτρωσαν στην κερκίδα του θεάτρου

Τα φώτα καίνε... ακόμη στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων

Άδεια μπουκάλια στα παρτέρια

Από την ακμή στην παρακμή...

Ρημάζουν οι χώροι εντός του κτηρίου

Σκουπίδια στο εσωτερικό

Απογοητευτική εικόνα

Βρόμικες τουαλέτες

Δύσκολη η πρόσβαση στον χώρο

Σκουριασμένα σίδερα στις κερκίδες

Πεταμένα μπουκάλια και άλλα απορρίμματα

Από τη σκηνή του πέρασαν προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων οι: Τζέιμς Μπράουν, Έλλα Φιτζέραλντ, Pet Shop Boys, Πίτερ Γκάμπριελ, Scorpions, Nick Cave, Χρήστος Νικολόπουλος, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρης Μητροπάνος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Τρύπες, Σωκράτης Μάλαμας, Πυξ Λαξ, Γιάννης Χαρούλης κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης