Zougla newsroom

«Ρίξ΄του, ρίξ΄του, πυροβόλα…». Έτσι φώναζε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ζεφύρι ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την επίθεση εναντίον αστυνομικών που είχαν φτάσει στο σημείο. Ο «στόχος» ήταν ένας από τους αστυνομικούς που κυνηγούσε τον πατέρα του λίγο πριν μπει στο σπίτι για να ξεφύγει. Μια κλειδωμένη πόρτα όμως στάθηκε εμπόδιο. «Πυροβόλησε εναντίον μου τέσσερις φορές με εμφανή πρόθεση να με πλήξει, καθώς οι σφαίρες έσκασαν ακριβώς μπροστά μου. Εγώ συνέχισα την καταδίωξη και, προτού εισέλθει στην οικία, ακινητοποίησα το άτομο που καταδίωκα. Κατά την ακινητοποίηση το άτομο αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας με, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να διαφύγει» φέρεται να είπε ο αστυνομικός περιγράφοντας τι συνέβη στην περιοχή που θύμιζε «Φαρ Ουέστ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές είχαν διαφορές από παλιά, «από μικρά παιδιά», και φαίνεται ότι ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στη «βεντέτα» που υπήρχε μεταξύ τους. Πριν τους πυροβολισμούς στην οδό Σκυλοσόφου, οι κάννες των όπλων είχαν «καπνίσει» και σε άλλο σημείο του Ζεφυρίου όπου τα θύματα είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητό τους. «Καθόμουν στη θέση του συνοδηγού, κατέβηκα από το αυτοκίνητο για να πάω στην “καντίνα” και ξαφνικά είδα τον έναν από τους κατηγορούμενους να πυροβολεί από απόσταση 30 με 35 μέτρα προς το αυτοκίνητο» φέρεται να είπε ένα από τα παρ΄ ολίγον θύματα της επίθεσης. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, μια βολίδα είχε τρυπήσει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και είχε σταματήσει στο κάθισμα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. 

Οι αστυνομικοί, που προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, βρήκαν γύρω από τα σπίτια των δύο οικογενειών πλήθος φυσιγγιών και κάλυκες που μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν. Όμως εντόπισαν και ένα 9άρι πιστόλι που, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί στις αρχές Ιανουαρίου από το σπίτι αστυνομικού στο Περιστέρι. Ο ειδικός φρουρός είχε βρει το παράθυρο του ισόγειου σπιτιού του παραβιασμένο και οι δράστες είχαν ξηλώσει και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν μέσα σε ντουλάπα και περιείχε το υπηρεσιακό όπλο του, προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό.  

Οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν τελείως αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ενώ τήρησαν και το δικαίωμα της σιωπής. Ο συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του σπιτιού από όπου ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να πυροβόλησε, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξε: «Ο εντολέας μας αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αδερφός και θείος αντίστοιχα των συγκατηγορουμένων του, σε ούτως η άλλως ελεγχόμενα περιστατικά όπου οι καταγγελλόμενες πράξεις είναι αμφισβητούμενες ακόμα και για τους βασικούς κατηγορούμενους. Σε κάθε περίπτωση η δική του εμπλοκή δεν πλησιάζει καν στην αποδιδόμενη πράξη της απλής συνέργειας στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς δεν έχει ποινική απαξία η συμπεριφορά του». Οι κατηγορούμενοι εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης