Έκκληση στους Έλληνες πολίτες να τηρήσουν τα απαγορευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και συστάσεις να μείνουμε στο σπίτι το βράδυ του ρεβεγιόν, απηύθυναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

«Αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή προσοχή», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει, μείνετε σπίτι, το βράδυ μην κυκλοφορείτε», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζοντας πως «γιορτές με πολυκοσμία τα Χριστούγεννα θα φέρουν σε 15 μέρες νέο κύμα πανδημίας, θα γεμίσουν πάλι τις εντατικές».

Ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, ούτε θα βρεθούμε με μεγάλες παρέες», έχει απαριθμήσει τις απαγορεύσεις για τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα:

– Στο γιορτινό τραπέζι θα βρίσκονται έως δυο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 22:00 – 05:00 θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς εξαίρεση Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

– Τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα Κάλαντα.

– Ρεβεγιόν με την ίδια οικογένεια και sms στο 13033

– Οι πολίτες που θα θελήσουν να μετακινηθούν, θα πρέπει να στείλουν τον κωδικό SMS 6 στο 13033 παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων με έως 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 άτομα στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Σαρωτικοί έλεγχοι μετά τις 22:00

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σαρωτικοί και ειδικά κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η μοναδική «εξαίρεση» θα είναι όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων .

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης