Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πιστός μέχρι τέλος στο καθήκον του έμεινε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά όταν κλήθηκε μαζί με συναδέλφους του να επέμβει -μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς- σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ρέντη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, όταν το κέντρο δέχθηκε κλήση από άτομο το οποίο καλούσε σε βοήθεια από μπαλκόνι 6ου ορόφου λόγω φωτιάς. Η ομάδα μετέβη άμεσα στο σημείο, όπου περίοικοι έδειξαν στους αστυνομικούς την είσοδο της πολυκατοικίας.

Ένας από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησε ότι ο ανελκυστήρας ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Άρχισε λοιπόν να ανεβαίνει τους ορόφους με τα πόδια παροτρύνοντας όσους έβρισκε να εκκενώσουν αμέσως το κτήριο. Έφτασε έξω από την πόρτα του 6ου ορόφου όπου είδε την πόρτα ανοιχτή και πυκνούς μαύρους καπνούς να βγαίνουν από το εσωτερικό.

Χωρίς να διστάσει εισήλθε στο διαμέρισμα όπου εντόπισε έναν 17χρονο να έχει τις αισθήσεις του και να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Τον βοήθησε να βγει από το σπίτι, ενώ στη συνέχεια, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα που βρήκε στον χώρο, εισήλθε και πάλι στην οικία και άρχισε μόνος του να σβήνει την φωτιά. Εν τέλει το έργο του ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού η φωτιά κατασβέστηκε. Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» παρέλαβε η Πυροσβεστική, άντρες της οποίας έφτασαν στο σημείο για τα περαιτέρω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Φωτογραφία αρχείου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης