Ρέθυμνο: Ειδικοί προσφέρουν εθελοντικά ψυχολογική υποστήριξη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 14:19
Ρέθυμνο: Ειδικοί προσφέρουν εθελοντικά ψυχολογική υποστήριξη

Μια σημαντική συνεργασία προς όφελος των κατοίκων του Ρεθύμνου που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ξεκινάει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την εθελοντική προσφορά των ψυχολόγων του Ρεθύμνου, οι οποίοι μέσα από τον συντονισμό δύο κοινωνικών δομών, θέτουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στη διάθεση των Ρεθυμνιωτών, ώστε οι πολίτες να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στη διαχείριση των επιπλέον δυσκολιών που έχουν επιφέρει στην καθημερινή ζωή οι υφιστάμενες συνθήκες της πανδημίας.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα παράλληλα με τα μέλη του Συλλόγου Ψυχολόγων του νομού, «το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ρεθύμνης, το οποίο δραστηριοποιείται στην πόλη μας εδώ και 24 χρόνια, απηύθυνε ανάλογο αίτημα συνεργασίας στην Κοινωνική Υπηρεσία και γνωστοποιήθηκε η εθελοντική διάθεση των Ψυχολόγων του Κέντρου να παρέχουν δωρεάν τη δυνατότητα σε άτοµα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να µιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη διαχείρισή τους».

Με βάση την ενημέρωση από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικώς στους τρεις Σταθμούς Βοήθειας που λειτουργεί ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία, προκειμένου να λάβουν, με διακριτικότητα, εχεμύθεια και σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους, τα στοιχεία επικοινωνίας του εθελοντή ψυχολόγου που θα τους υποδείξει η Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης. Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος πολίτης έρχεται σε απευθείας επικοινωνία με τον ψυχολόγο για να καθορίσουν από κοινού τον χρόνο και τον τρόπο (τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά) της συνεδρίας μαζί του.

Πού μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες

Οι κάτοικοι Παλιάς Πόλης στον «Σταθμό Βοήθειας 1»: Σταθμός του «Βοήθεια στο Σπίτι» Οδός Βερνάδου 12 (δίπλα στο «Σπίτι Πολιτισμού») τηλ. 28310 51199.

Οι κάτοικοι νέας πόλης και δυτικών προαστίων στον «Σταθμό Βοήθειας 2» Κεντρικό ΚΑΠΗ Οδός Μοάτσου 2 τηλέφωνο 28310 27800.

 Οι κάτοικοι ανατολικών προαστίων στον «Σταθμό Βοήθειας 3» ΚΑΠΗ Περιβολίων-Μισιρίων-Οδός Εμμ. Παχλά 142, τηλ. 28310 26070.

«Αναμφίβολα, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, η εθελοντική προσφορά, το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, η συνεργασία και η θετική διάθεση αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία» επισημαίνει η κ. Γκίκα, ευχαριστώντας τους ψυχολόγους «για την ενίσχυση της δοκιμαζόμενης από τις πρωτόγνωρες συνθήκες ψυχικής υγείας των πολιτών και την εν γένει συνδρομή τους στη διατήρηση υγιών και αλληλέγγυων διαπροσωπικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των συνανθρώπων μας».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 15:09