Συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή η υποβολή εκπαιδευτικών της Καλαμαριάς σε rapid tests αντιγόνου, τρεις ημέρες πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων και την προσέλευση μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού στις σχολικές αίθουσες. Η διεξαγωγή των τεστ ξεκίνησε από τις 09:00 και ολοκληρώθηκε στις 14:30.

Στο 2ο και στο 11ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς βρέθηκαν εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, καθαρίστριες, υπάλληλοι στα κυλικεία κλπ, προκειμένου να εξεταστούν για Covid-19, ωστόσο η χθεσινή προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από τη σημερινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή σήμερα άνοιξαν τα σχολεία, πολλοί εκπαιδευτικοί ήταν στα σχολεία και δεν ήρθαν για τεστ. Βέβαια το μεσημέρι θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό, πόσοι πέρασαν σήμερα», ανέφερε μιλώντας στο ThessToday.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς κα Εύα Ντόντη.

Όσον αφορά τα χθεσινά τεστ είπε: «Χθες έκαναν rapid tests 285 άτομα στα δύο κλιμάκια των δύο σχολείων. Από τα 285 άτομα, βρέθηκε μόνο ένα θετικό κρούσμα το οποίο ήταν ασυμπτωματικό».

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και θεωρούν πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. «Οι δάσκαλοι εκφράζουν έντονη ανησυχία. Χθες που ήμουν όλη την ημέρα στα σχολεία αναρωτιόντουσαν αν έπρεπε να ανοίξουν τώρα τα σχολεία γιατί βλέπουν τα δημοσιεύματα, ενημερώνονται για τα κρούσματα και υπάρχει έντονο άγχος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο διαβεβαίωσε πως ο δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε ετοιμότητα για το μεγάλο άνοιγμα. «Ο δήμος από την πλευρά του είναι έτοιμος. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έχει εξετάσει όλο το προσωπικό των σχολείων, όχι μόνο τους δασκάλους».

Και συμπλήρωσε: «Το άνοιγμα στον δήμο μας θα γίνει με ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι, έχουν απολυμανθεί όλα τα σχολεία πολλές φορές. Οι καθαρίστριες δεν έχουν σταματήσει εδώ και 15 μέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά να απολυμαίνουν όλες τις επιφάνειες. Και έχουμε αυξήσει το προσωπικό μας για να γίνεται καθαρισμός σε κάθε διάλειμμα. Θεωρώ ότι είμαστε καθόλα έτοιμοι».

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης