Τρεις εναλλακτικές προτάσεις θέτει σε δημόσια διαβούλευση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με στόχο τον περιορισμό της δυνατότητας αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι προτάσεις της ΡΑΕ, που δίνονται σε δημόσια διαβούλευση μετά από μελέτη του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου αλλά και του τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ε.Ε., στοχεύουν να περιορίσουν τον ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, ο οποίος έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, όπως σχολιάζει η ΡΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ προσεγγίζουν τα 2,5 δις ευρώ, με σοβαρές συνέπειες τόσο για την επιχείρηση όσο και για την ελληνική οικονομία.

Οι τρεις προτάσεις είναι οι εξής:

1) Αναστολή αλλαγής προμηθευτή εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
2) Περιορισμένη αναστολή αλλαγής προμηθευτή εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
3) Δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή μετά από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ποινή την αποσύνδεση με εντολή του προηγούμενου προμηθευτή, στην περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2015. Οι προτάσεις στοχεύουν στην άσκηση πιέσεων στους καταναλωτές να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης