«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, αποτελεί μια οικουμενική, πανανθρώπινη και διαχρονική αξία, χωρίς νικητές και ηττημένους», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την εκκίνηση 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Περιφερειάρχης βρέθηκε στην αφετηρία του Μαραθωνίου, δίνοντας την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα. Στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, μετείχαν περισσότεροι από 51.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Μαραθώνα, κ.α. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά αυτό το κορυφαίο δρομικό γεγονός και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει και οι οποίες προβάλλουν την Αττική και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, με 240 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Κατά την εκκίνηση, το πρωί της Κυριακής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε ότι πρόκειται για τον «αυθεντικό μαραθώνιο, αυθεντικών προσπαθειών, αυθεντικών αθλητών». Υπογράμμισε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας ως οικουμενική, πανανθρώπινη και διαχρονική αξία, κατατάσσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη των γεγονότων. Αναφερόμενη στις συνεργασίες της Περιφέρειας Αττικής με τους αθλητικούς και άλλους φορείς για την ενίσχυση του θεσμού του Μαραθωνίου, σημείωσε ότι η διοργάνωση του, έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο και ανακοινώσε την πρόθεση για περεταίρω ενδυνάμωση. Με την αρωγή της Κεντρικής Διοίκησης, των υπουργείων Μεταφορών, Δικτύων, Ανάπτυξης, Τουρισμού θα «αθροιστούν οι δυνάμεις» για να δημιουργήσουμε από κοινού τις υποδομές που χρειαζόμαστε στον Μαραθώνα και στην Αν Αττική για να φιλοξενήσουμε περισσότερους δρομείς του χρόνου «εδώ όπου συναντώνται οι πανανθρώπινες διαχρονικές αξίες της άμιλλας και της αλληλεγγύης», είπε επιγραμματικά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης