Πτήσεις με drone πάνω από περιοχές της Αθήνας, με χρήση θερμικής κάμερας, πραγματοποίησε η ομάδα UpStories, σε συνεργασία με το meteo.gr, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και εν μέσω καύσωνα για την χαρτογράφηση περιοχών που συμβάλλουν στην αστική θερμική νησίδα.

Τα πλάνα του βίντεο αφορούν τη Λεωφόρο Συγγρού και τις περιοχές μεταξύ Φιξ και Αμφιθέας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφάνειας που κατέγραψε η θερμική κάμερα ήταν 72°C, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού στο Φιξ να φτάνει τους 47°C και στην περιοχή της Αμφιθέας τους 44°C, όταν την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν 37°C κοντά στο κέντρο της Αθήνας και 31°C στα παραθαλάσσια τμήματα. Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας και σε στέγες παλαιών κτηρίων με κλιματιστικές μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, γίνεται εύκολα αντιληπτή η μεγάλη σημασία της χρήσης ψυχρών υλικών στην κατασκευή κτηρίων και δαπέδων στην πόλη, τα οποία συνεισφέρουν στη μείωση της εκπομπής θερμότητας στον αέρα κοντά στο έδαφος και επομένως μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης