Εγκληματική επίθεση για λόγους εκδίκησης κι αρρωστημένης εμμονής ή ένα καλά προμελετημένο σχέδιο δολοφονίας με σκοτεινά κίνητρα το οποίο έμεινε …μισοτελειωμένο; Το ερώτημα αυτό βασανίζει πλέον τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  που δύσκολα θα ξεχάσουν την  αγωνία και το φόβο της 35χρονης Ιωάννας πως η γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, όσα χρόνια κι αν περάσει μέσα στη φυλακή, θα επιδιώξει να αποτελειώσει το έγκλημά της.

Η αγωνία της Ιωάννας για τους πιθανούς συνεργούς της κατηγορουμένης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το λόγο αυτό, η Ιωάννα και οι δικηγόροι της, αναζητούν τους πιθανούς συνεργούς της 36χρονης Έφης οι οποίοι ενδεχομένως τη βοήθησαν να φέρει εις πέρας το αρρωστημένο σχέδιό της, με την προμήθεια του καυστικού υγρού το οποίο έριξε στην 35χρονη κοπέλα. Βέβαιοι άλλωστε για τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που μπορεί να θελήσουν να συνεχίσουν το φρικτό έργο της 36χρονης, ήταν από την πρώτη στιγμή και οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέστησαν στην Ιωάννα να προσέχει.

Έτσι από τη μία στιγμή στην άλλη η 35χρονη Ιωάννα βρέθηκε να προσπαθεί να σώσει τη ζωή της, με τις ελάχιστες ελπίδες που της έδιναν αρχικά οι γιατροί, κι από την άλλη, να φοβάται πως θα ξαναγίνει στόχος της μανίας της 36χρονης. Ο τρόπος άλλωστε που έδρασε η κατηγορούμενη, η ποσότητα του καυστικού υγρού αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του, μαρτυρούν στην Ιωάννα, πως η 36χρονη ήθελε να τη σκοτώσει. Και δεν θα αρκεστεί στην κατεστραμμένη για πάντα όψη της Ιωάννας,  με τα εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα που την άφησαν ανάπηρη κατά 90%, ανίκανη να εργαστεί και υποχρεωμένη να ζει με επιδόματα.

«Εσύ , Ιωάννα, γνωρίζεις γιατί έγινε…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.» είπε  η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στο «θύμα» όπως αποκάλεσε την Ιωάννα. Και το βλέμμα της ήταν το ίδιο παγερό, όπως τη στιγμή που η 35χρονη Ιωάννα έλεγε στο δικαστήριο πως η γυναίκα αυτή «δεν έχει ίχνος μεταμέλειας».

Η 36χρονη κατηγορουμένη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν  μέχρι πρότινος στέλεχος γνωστής εισπρακτικής εταιρείας, προσήχθη στο δικαστήριο, έχοντας επιμελώς  περιποιηθεί την εμφάνισή της, γεγονός που εξέπληξε πολλούς… Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απ. Λύτρας, στις δηλώσεις του, σχολίασε μάλιστα τις κομμωτικές επιλογές της κατηγορουμένης, παρά το ότι παραμένει κρατούμενη. Η στάση της δε ψυχρή και αδιάφορη, καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η 36χρονη όχι μόνο δε φάνηκε να «σπάει» ακούγοντας τις συνταρακτικές περιγραφές του θύματος αλλά και των ανθρώπων στους οποίους προσέτρεξε τις πρώτες στιγμές η Ιωάννα, αλλά έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να κυριαρχήσει στο παιχνίδι των εντυπώσεων ενόψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου. Δεν δίστασε επίσης να απειλήσει εμμέσως πλην σαφώς την Ιωάννα πως στην απολογία της έχει σκοπό να πει πολλά.

«Η κατηγορούμενη υποτιμά τη νοημοσύνη μας»

Για το λόγο αυτό, η Ιωάννα απάντησε αμέσως στους υπαινιγμούς της κατηγορουμένης. «Παίζει θέατρο. Να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης», δήλωσε, έξω από τη δικαστική αίθουσα.  

Έχοντας συνεχώς δίπλα της, συναδέλφους, φίλους, την οικογένειά της αλλά και την ψυχολόγο της, η 35χρονη Ιωάννα, ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένη να είναι συνεχώς παρούσα στο δικαστήριο και δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητους τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, θεωρώντας ότι είναι αμετανόητη.  «Αντί να πει τι πήγα και έκανα ενθαρρύνεται ακόμη περισσότερο και αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα ..Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν πτοείται που γίνεται ακόμη χειρότερος. Αυτό είναι που με φοβίζει. Και δε ξέρω ακόμη ούτε τα κίνητρα ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν γιατί υπάρχουν και άλλοι. Σίγουρα ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει.», δήλωσε η Ιωάννα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και των γιατρών που περιέθαλψαν την 35χρονη Ιωάννα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης