Προβληματισμό και απογοήτευση εκφράζουν νομικοί κύκλοι στο zougla.gr για τα πρόσωπα που πρότεινε ο  υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν, προτάθηκαν δικαστές που εν συγκρίσει με συναδέλφους τους βρίσκονταν πιο χαμηλά στην επετηρίδα.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι, «ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι τήρησε με ευλάβεια και σεβασμό την αρχαιότητα και επετηρίδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν τήρησε την επετηρίδα των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά έβαλε και άτομα στη λίστα που είχαν εκφράσει ρητώς και εγγράφως με σχετική δήλωση την επιθυμία τους να απέχουν από την όλη διαδικασία και γι’ αυτό, εξάλλου, δεν έστειλαν καν τα βιογραφικά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πώς λοιπόν ο Υπουργός-γιατρός αξιολόγησε τους καλύτερους δικαστές χωρίς βιογραφικά και πώς αφήρεσε από τη (δεύτερη) λίστα αρχαιότερους Αντιπροέδρους που καθημερινά βρίσκονται και εργάζονται στο Ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι (δήθεν) σε χώρους της Ευρώπης;» αναρωτιούνται οι ίδιοι κύκλοι.

Όπως πληροφορείται το zougla.gr, για το θέμα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου καθώς και μεγάλη απαισιοδοξία, γιατί τέτοιες κινήσεις ανατρέπουν τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για αξιοκρατία, αμεροληψία και ανάπτυξη.

Zougla newsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης