Σε προτεραιότητα βάζει ο Δήμος Αθηναίων τις κοινωνικές παροχές στον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος ψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, με 26 ψήφους υπέρ και 17 κατά. Με μειωμένο τον προϋπολογισμό κατά περίπου 80 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2011 και 180 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2010, ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 820 εκατ. ευρώ.

Το φετινό σχέδιο «κοινωνικής ανασυγκρότησης και αλληλεγγύης» ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά, ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει σε ενίσχυση του Ιδρύματος Αστέγων, αλλά και σε χρηματοδότηση νέων θεσμών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αστέγων και απόρων δημοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει: τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας, που θα προσφέρει στους αστέγους τη δυνατότητα να καλύπτουν ανάγκες προσωπικής υγιεινής. Θα δημιουργηθεί το πρώτο Καταφύγιο Νύκτας για διανυκτέρευση και πρωινή σίτιση αστέγων και για ηλικιωμένους και αστέγους, μη δυνάμενους να επανενταχθούν, θα λειτουργήσει Μονάδα Βραχείας Φιλοξενίας.

Επίσης, έχει σχεδιασθεί πρόγραμμα Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης Βρεφών και Νηπίων, καθώς και πρόγραμμα προστασίας για τα παιδιά του δρόμου.

Με την Κάρτα Υγείας Δημότη θα διασυνδεθούν τα δημοτικά Κέντρα Πρόληψης με τα νοσοκομεία Ελπίς, Πατησίων, Πολυκλινική. Έχουν σχεδιασθεί προγράμματα εξέτασης και προληπτικού εμβολιασμού στα σχολεία, τις Λέσχες Φιλίας και σε ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό, τι αφορά σε άλλους τομείς παρεμβάσεων, 32,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για αναπλάσεις δημοσίων χώρων, κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, κατασκευή τεσσάρων βρεφονηπιακών σταθμών, δύο Κέντρων Πρόληψης Υγείας, ίδρυση Βιομηχανικού Μουσείου κ.ά..

Τέλος, για φέτος έχουν δεσμευθεί 17 εκατ. ευρώ, από τα 150 εκατ. ευρώ, για απαλλοτριώσεις δεσμευμένων χώρων.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης