Zougla Newsroom 

Πέρασαν ήδη τρία 24ωρα και ακόμη δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε διάφορες περιοχές της βόρειας Αττικής. Οι δρόμοι στους ημιορεινούς όγκους του Δήμου Διονύσου, του Καπανδριτίου – Αφιδνών, των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο με τα δέντρα πεσμένα στο πλάι των δρόμων και με τα ηλεκτροφόρα καλώδια να σέρνονται καταγής σε αποστάσεις χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όποιος ανέβαινε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης την Θησέως ή την Μαραθώνος για να φτάσει στη Δροσιά ή στον Άγιο Στέφανο, θα έβλεπε στα αριστερά του τα μαύρα καλώδια της ΔΕΗ να αιωρούνται από δέντρο σε δέντρο, να σέρνονται στο έδαφος και να ξανασηκώνονται από κλαδί σε κλαδί, ωσάν ένα αόρατο χέρι να τα έχει ξεριζώσει.

Στην κάτω Εκάλη και 300 μέτρα από την Εθνική Οδό, ένας μετασχηματιστής ολόκληρος κείτονταν στο έδαφος και τα καλώδια ξεφτισμένα κείτονταν καταγής. Το ίδιο θέαμα κατά μήκος όλης της Λεωφόρου Ανοίξεως. Χειρότερα ήταν τα πράγματα στον Διόνυσο και στην Ροδόπολη.

Τι συνέβη ακριβώς; Πώς ένας χιονιάς, έστω σφοδρός, κατάφερε να θέσει νοκ άουτ όλο το σύστημα άμυνας του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί που διοικούν τον ΔΕΔΔΗΕ καθώς και οι αρμόδιοι του Υπουργείου Ενέργειας ξέρουν πολύ καλά που έγκειται το πρόβλημα. Όχι μόνον εδώ και 10 χρόνια δεν έγινε καμία σοβαρή συντήρηση του δικτύου. Όχι μόνο κατασπαταλήθηκαν τα κονδύλια σε εργολαβίες αλλά δεν έγινε και καμία επένδυση για την υπογειοποίηση των καλωδίων.

Βλέπετε οι κουτόφραγκοι είναι ηλίθιοι που δαπάνησαν εκατομμύρια για να υπογειοποιήσουν το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να αποφεύγονται αυτές οι καταστροφές. Ούτε λοιπόν συντήρηση του δικτύου, ούτε επενδύσεις για την υπογιοποίησή του τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα, και βεβαίως διαφθορά. Ε λοιπόν το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό.

Αντί λοιπόν να κατεβάσουν το κεφάλι και με την ουρά στα σκέλια να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ζητώντας συγγνώμη, οι κυβερνώντες και οι διοικούντες ζήτησαν για άλλη μια φορά, από τα φίλια ΜΜΕ να τους ξεπλύνουν.

«Επιχείρηση πλυντήριο»

Με συνεχείς αναρτήσεις στα πρωτοσέλιδα των ιστοσελίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρείται η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Τα φίλια ΜΜΕ, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αναφέροντας σε πόσες χιλιάδες νοικοκυριά έχει αποκατασταθεί η βλάβη και αποσιωπώντας συστηματικά το γεγονός ότι επί τρία 24ωρα η βόρεια Αττική αλλά και κεντρικές περιοχές, όπως η Νέα Ιωνία και ο Σκαραμαγκάς, αλλά και ολόκληρη η Εύβοια βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα φίλια ΜΜΕ, αντί να ζητήσουν ευθύνες, προσπαθούν να τους ξεπλύνουν. Οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από αυτά τα πρωτοσέλιδα και από τηλεοπτικές δηλώσεις, παίζοντας μπιλιάρδο με τις ευθύνες και ρίχνοντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τα ρίχνει στον ΔΕΔΔΗΕ. O ΔΕΔΔΗΕ τα ρίχνει στου δήμους και οι δήμοι βεβαίως και λογικά τα ρίχνουν στους προηγούμενους. Ο πολίτης όμως δεν βρίσκει το δίκιο του. Και όχι μόνο αυτό, είναι και το εσαεί θύμα αυτού του θλιβερού μπιλιάρδου ευθυνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης