Να ακυρωθεί ως παράνομος ο διεθνής διαγωνισμός για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τον οποίο προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως «οι δημοσίου δικαίου αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στην Ανώνυμη Εταιρεία ΟΛΠ μέσα από πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων δεν μπορούν να εκχωρηθούν και να συνεχίσουν να ασκούνται από την εταιρεία στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης». Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην προσφυγή , ο διαγωνισμός παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίση μεταχείρισης, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνουν δε, ότι παραβιάζεται αρχή της διαφάνειας λόγω της απόκρυψης των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης, προσθέτουν οι φορείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης