Ένταση επικράτησε από νωρίς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Παλέ ντε Σπορ. Η ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής.

Προσαγωγές, συγκεντρώσεις, ρίψεις κροτίδων και χημικά ήταν αυτά που συμπλήρωναν το αποψινό σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα πρόσωπα που προσήχθησαν είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο Παλέ ντε Σπορ όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μαζί του προσήχθησαν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ, άλλα επτά άτομα προσήχθησαν, αφού αρχικά απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του Παλέ από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε περιμετρικά του Λευκού Πύργου όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 400 πολίτες οι οποίοι διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το Παλέ ντε Σπορ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο και είχαν κλείσει τους γύρω δρόμους. Με εμβατήρια και κρατώντας λάβαρα πανό και ελληνικές σημαίες φωνάζουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κατηγορώντας τον Τσίπρα ως προδότη.

Το διαδικτυακό κάλεσμα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση έκανε η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία.


 
Αντισυγκέντρωση στην Καμάρα

Μία δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κοντά στην Καμάρα από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 100 άτομα, σε κάλεσμα-απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Πληροφορίες: thestival.gr/ wepost.gr/thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης