Πρόγραμμα σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση μέσω ΕΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 03:28
 Πρόγραμμα σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση μέσω ΕΑΠ
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προγραμματική συμφωνία, σε εφαρμογή του άρθρου 42 ν. 4369/2016, αναφορικά με την υλοποίηση προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση (ΔΗΔ)» του ΕΑΠ είναι τετραετές και θα ξεκινήσει στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Βάσει της συμφωνίας, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα προσφέρει υποτροφία σε ποσοστό 50% επί των διδάκτρων σε τριάντα υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του δημοσίου τομέα που θα σημειώσουν την καλύτερη επίδοση (μέσος όρος συνολικής βαθμολογίας) στις θεματικές ενότητες που απαιτούνται κατ’ έτος για την απόκτηση πτυχίου σε τέσσερα (4) έτη.

Με τη σημερινή προγραμματική συμφωνία, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβαίνει σε μία κίνηση όχι μόνο συμβολική, αλλά και εξαιρετικά ουσιαστική, καθώς επιδιώκει να δώσει νέα κίνητρα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα, την αναβάθμιση των γνώσεών του, αλλά και την εισροή νέων τεχνικών και εργαλείων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Αποδεικνύεται, έτσι, έμπρακτα ότι, σε πείσμα όλων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική Δημόσια Διοίκηση λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης ανθρώπινων πόρων, μέσα από την αξιοποίηση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης μπορούν να δημιουργηθούν δυναμικές εστίες αναγέννησης και αναβάθμισής της.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 03:38