Το ΥΠΕΝ προχωρά και με την εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για όλες τις περιοχές NATURA της χώρας.

Πρόκειται για έργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, “το οποίο σε 30 μήνες από την ημερομηνία συμβασιοποίησης, θα καλύψει ένα τεράστιο κενό σε ό,τι αφορά την προστασία και τη διαχείριση φυσικών περιοχών”, όπως έκανε γνωστό ο κ. Φάμελλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα για πρώτη φορά θα εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο έργο LIFE, ύψους 17 εκατομμυρίων, οκταετούς διάρκειας με ολοκληρωμένες δράσεις για την διατήρηση και διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000, των ειδών, των οικοτόπων και των οικοσυστημάτων στην Ελλάδα.

Ο κ. Φάμελλος, επεσήμανε επίσης παρουσία εκπροσώπων της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «για την Ελλάδα, το κόστος προστασίας είναι δυσανάλογο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων», συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό και χρειάζονται επιπλέον ευρωπαϊκοί πόροι και χρηματοδοτικά εργαλεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης