Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η κατάθεση του 24χρονου εμπρηστή ενώπιον του ανακριτή Χίου. Ο νεαρός, που κατηγορείται συνολικά για 14 πυρκαγιές από το 2011 μέχρι και σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί άμεσα στις δικαστικές φυλακές Χίου μέχρι τον ορισμό τακτικής δικάσιμου.

Ο 24χρονος από τα Καρδάμυλα κατέθεσε την απολογία του με γραπτό υπόμνημα μέσω της δικηγόρου του και αμέσως μετά η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου συνεδρίασε μαζί με τον ανακριτή και αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός, μέσω της συνηγόρου υπεράσπισής του, κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 24χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό σε δάσος από πρόθεση, τελεσθέντα από κακοβουλία, και εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, πάντως, θετικά εξελίσσεται η έρευνα σχετικά με τον δράστη της μεγάλης πυρκαγιάς της Χίου, αφού αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συνεχής έρευνα της ΕΥΠ σύντομα θα φέρει αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: politischios.gr

Διαβάστε επίσης: Προθεσμία έλαβε ο εμπρηστής της Χίου για να απολογηθεί
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 14:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης