Για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού από τις κατ΄ οίκον επισκέψεις των κομμωτών προειδοποιεί ο Πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός, καθώς τα τηλέφωνα για κούρεμα στο σπίτι, έχουν πάρει «φωτιά».

Η είδηση ότι ενδέχεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια προκάλεσε… φρενίτιδα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενόψει των εορτών σπεύδουν να δρομολογήσουν από τώρα ραντεβού με κομμωτές -όταν και αν ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Στο μεταξύ, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Κολοβός, η τεράστια λίστα των ραντεβού και το lockdown, έχει οδηγήσει στην παρανομία 1.000 κομμωτές της πόλης. «Πηγαίνουν με τα βαλιτσάκια τους στα σπίτια και κουρεύουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και η παραοικονομία ακμάζει εις βάρος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας ThessToday.gr, προσθέτοντας μάλιστα ότι στην αρχή ήταν μόνο οι πλανόδιοι κομμωτές, ενώ μετά και το δεύτερο lockdown βγαίνουν στον δρόμο και επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης» 

Ο κ. Κολοβός κατηγορεί την κυβέρνηση για την «αδιαφορία» που έχει επιδείξει στο συγκεκριμένο πρόβλημα του κλάδου, εξηγώντας παράλληλα ότι αν και κατήγγειλε στην αστυνομία τη συγκεκριμένη μέθοδο, η απάντηση που έλαβε από τον διοικητή ήταν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, προτείνοντάς του μεθόδους για να συγκεντρώσει αποδείξεις ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν. «Είναι επικίνδυνο να πηγαίνει κάποιος σε 10 σπίτια την ίδια μέρα. Από τους 1.000 συνολικά, 100-200 δεν θα έχουν κολλήσει κάπου κορωνοϊό με τόση έκθεση;», διερωτάται ο πρόεδρος του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι βάσει στατιστικών είναι λογικό να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο το 73% των πελατών επιλέγει να βάφει μαλλιά στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης