Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 13:07
Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων

Προθεσμία για αύριο στις 12:00 έλαβε ο κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Ο εντολέας μου, κατά δήλωσή του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα».

Σε ερώτημα γιατί δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο δικηγόρος απάντησε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το dna. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει».

Σε ερώτημα αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες στο ρέμα στο Πόρτο Ράφτη απάντησε: «Οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους, όχι από τον εντολέα μου».

Δείτε τη δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου: 

 

Η κλοπή είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012 και οι πίνακες που αφαιρέθηκαν από τον δράστη ήταν του Πάμπλο Πικάσο και του Πιτ Μοντριάν. Το έργο του Πικάσο είχε τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι» και είχε δωρηθεί το 1949 από τον καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό ως φόρος τιμής για την προσφορά των Ελλήνων στην αντίσταση κατά του ναζισμού.

Ο δεύτερος πίνακας, του Ολλανδού ζωγράφου, έχει τίτλο «Ο Ανεμόμυλος Στάμμερ». Είχε κλαπεί επίσης ένα σχέδιο σε χαρτί, των αρχών του 17ου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο) και το οποίο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το πέταξε στην λεκάνη της τουαλέτας του γιατί πίστεψε πως καταστράφηκε αφού το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει αίματα από το χέρι του τη νύχτα της κλοπής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 13:27