Ανοίγει τις πύλες της, το Σάββατο 9 Μαΐου, έναν μήνα νωρίτερα από την παραδοσιακή της έναρξη, η Μπιενάλε της Βενετίας. Η 56η διοργάνωση, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα εικαστικά γεγονότα του κόσμου, θα συμπέσει με τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Expo του Μιλάνου.

Η ελληνική συμμετοχή στην 56η Μπιενάλε είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία επέλεξε να παρουσιάσει ένα εννοιολογικό έργο υπό τον τίτλο «Αγριμικά». Πρόκειται για αναφορά σ’ ένα παλιό μαγαζί επεξεργασίας δερμάτων άγριων ζώων του Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση της Μαρίας Παπαδημητρίου είναι μια ανάπλαση του περιβάλλοντος εργασίας και διαμονής των δερματάδων. Εμπεριέχει σαφείς ιδεολογικές και κοινωνικές αναφορές, που στις ημέρες μας γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές με αφορμή την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλο το παλιό κατάστημα του Βόλου χώρεσε μέσα στο ελληνικό περίπτερο. Κι εγώ κι οι συνεργάτες μου είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Δείχνουμε μια Ελλάδα που χάνεται και μια Ελλάδα που ξαναγεννιέται» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εικαστικός.

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου έγιναν την Πέμπτη 7 Μαΐου από τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, Παναγιώτη Δούρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης