Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την «Αθηνά» και τον «Μπάλλο», η τρίτη κατά σειρά κακοκαιρία -με το όνομα «Κάρμελ»- αναμένεται να «επισκεφθεί» τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, αρχής γενομένης από αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μανώλη Ανανδρανιστάκη, ο οποίος μίλησε στο Zougla.gr, τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κακοκαιρίας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη, οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και τα χιόνια στα ορεινά.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε πως το καιρικό αυτό σύστημα θα είναι μεν ισχυρό αλλά όχι τόσο όσο φαινόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει πως οι προβλέψεις της ΕΜΥ αναθεωρήθηκαν προς το καλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» μεταφέρει πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη, κι έτσι η θερμοκρασία στη χώρα θα πέσει αρκετά, τουλάχιστον 4-5 βαθμούς. Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά λόγω των βοριάδων η αίσθηση θα είναι έντονη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, θα τα δεχθεί η Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα η Μαγνησία.

Όσον αφορά στους ανέμους, φαίνεται ότι θα φτάσουν σε κάποιες περιοχές έως και τα 9 Μποφόρ και είναι πολύ πιθανό το απαγορευτικό απόπλου.

Σχετικά με τις βροχοπτώσεις, το προγνωστικό μοντέλο της ΕΜΥ δείχνει ότι θα είναι έντονες σε κάποιες περιοχές.

Παρακολουθήστε αναλυτικά από τον Μανώλη Ανανδρανιστάκη πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Κάρμελ» στη χώρα και σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης