Πολύ πρόσφατα και κατά πληροφορίες της «Ζούγκλας» βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος προκειμένου να αποκομίσει ιδίαν αντίληψη περί των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξήχθη η ανακριτική διαδικασία  και συντάχθηκε η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Προφανώς ο εμπειρότατος αυτός δικαστικός λειτουργός  διαθέτει πλέον όλα εκείνα τα στοιχεία του παζλ τα οποία και συνθέτουν την συνολική εικόνα.

Σύμφωνα με έμπειρους νομικούς κύκλους στην Θεσσαλονίκη αλλά και την Πρωτεύουσα ,η πρόταση της Εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα ήταν  απαράδεκτη και νομικά μετέωρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για εμάς στη «Ζούγκλα» αυτή η πρόταση είναι νομικά και ηθικά κατάπτυστη για να εξηγούμεθα . Ωστόσο σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις από την στιγμή που υπεβλήθη η πρόταση της Εισαγγελέως , το Δικαστικό Συμβούλιο οφείλει να αποφανθεί επί της προτάσεως εντός δύο μηνών. Από την στιγμή μάλιστα που κατατέθηκε και υπόμνημα κατά της προτάσεως από την Γεωργία Μπίκα, τότε το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να επεκταθεί και στους τρείς μήνες.

Δεν έχει ακόμη παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα. Ωστόσο ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης στον τόπο αυτόν είναι γνωστός. Η κωλυσιεργία αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό. Μόλις προ ημερών τιμωρήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί για απαράδεκτες καθυστερήσεις στην λήψη και κοινοποίηση αποφάσεων. Για το σύνολο σχεδόν των ομοτράπεζων ευρωπαϊκών χωρών μία τέτοια τιμωρία θα ήταν πρωτοφανής ενέργεια.

Η κωλυσιεργία είναι συνήθως συνοδοιπόρος της «δημιουργικής συγχύσεως» . Πρόκειται για το χαρακτηριστικό δίδυμο που ακολουθεί κατά πόδας την Ελληνική Δικαιοσύνη  από ιδρύσεως Ελληνικού Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου. Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών παρακολουθήσαμε το πώς κάποιοι  ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι σε θέσεις κλειδιά  αλλά και δικαστικοί λειτουργοί, επιχείρησαν να διασφαλίσουν πάση θυσία να μην φθάσει σε δικάσιμο η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Τελικά η επιστήμη, δια μέσου του διαπιστευμένου από την Ανώτατη Γαλλική Δικαιοσύνη και το Εφετείο των Παρισίων, Εργαστηρίου Τοξικολογίας, έριξε πλήρες φως στην υπόθεση αποκαλύπτοντας και αποδεικνύοντας πώς τα χαράματα της Πρωτοχρονιάς του 2022 η 24χρονη κοπέλα ήταν σε κωματώδη κατάσταση ,ανήμπορη να αντιδράσει ή να κινηθεί λόγω υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ στον οργανισμό της. Αυτή η αποκάλυψη από μόνη της ανατρέπει κάθε σκεπτικό, πόρισμα, πρόταση ή ένδειξη   που έχουν κατατεθεί και χρησιμοποιηθεί από την Κυριακή Κλιάμπα στην σύνταξη της εισαγγελικής προτάσεως.  

Μία εισαγγελική πρόταση η οποία καταλήγει στο ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Κοινός παρανομαστής σε όλες τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις στο ανακριτικό έργο αλλά και σε  αυτή καθεαυτή την εισαγγελική δραστηριότητα,  ήταν να διασφαλιστεί  η ατιμωρησία  των  δύο κατηγορούμενων ως βιαστών  και μελών της οικογενείας Λεβέντη, τουτέστιν του βασικού μετόχου της πολυεθνικής Coca Cola 3E.

Κάθε καθυστέρηση λοιπόν επαυξάνει την καχυποψία και ενισχύει την αίσθηση της εσκεμμένης πρόκλησης «δημιουργικής συγχύσεως» προκειμένου να αποφευχθεί να καταλήξει στο ακροατήριο η υπόθεση με την μέθοδο του  εσπευσμένου κλεισίματος του φακέλου. Μία μέθοδος τόσο οικεία στην διαχρονική πορεία απονομής  Δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης