Το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21 Μαΐου, εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι ειδικοί, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις, από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο ζήτημα που θα συζητηθεί είναι η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, η οποία προσανατολίζεται για τις 17 Μαΐου. 

Όπως μάλιστα έγραψε και χθες το zougla.gr, η κυβερνητική πρόταση προς τους ειδικούς αφορά τρεις ημερομηνίες-κλειδιά για το άνοιγμα του Πολιτισμού.

Η αρχή προτείνεται να γίνει με την επαναλειτουργία των μουσείων στις 14 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου, οι ειδικοί προτείνουν να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.

Η συνέχεια θα γίνει με τα ανοιχτά θέατρα, αλλά και τις συναυλίες, με πιο πιθανή ημερομηνία την 28η Μαΐου.

Σημειώνεται ότι για όλες τις δραστηριότητες θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους πολιτιστικούς χώρους, προβλέπεται η συμμόρφωσή τους σε όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self tests).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης