«Ήρεμα…». Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ανώτερο στέλεχος του Αρχηγείου της Αστυνομίας θέλοντας να δώσει το στίγμα και κυρίως τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί τις διαμαρτυρίες Ρομά για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.  

Χωρίς να έχει ειπωθεί με κάποιον επίσημο τρόπο, διαταγή ή διαβίβαση μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη προσπαθούν να πέσουν οι τόνοι καθώς οι κοινότητες των Ρομά μοιάζουν με «καζάνι που βράζουν». Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, υπάρχει εντολή σε περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης αλλά και άλλων δυνάμεων της αστυνομίας, σε περίπτωση περιστατικού με εμπλοκή Ρομά, «πρώτα να ενημερωθεί ο αξιωματικός υπηρεσίας του κέντρου επιχειρήσεων του «100» και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η αντιμετώπιση του». Ωστόσο, ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ξεκαθάρισε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείξουμε ανοχή ή θα κάνουμε τα «στραβά μάτια» σε παραβατικές συμπεριφορές. Οφείλουμε όμως να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί καθώς το κλίμα είναι τεταμένο». Ωστόσο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη «κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα» ενόψει της απολογίας του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ την προσεχή Παρασκευή. Την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τυχόν προφυλάκιση του αστυνομικού περιμένουν και οι κοινότητες των Ρομά διαμηνύοντας ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που τραυματίστηκε χθες βράδυ κατά την διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Αχαρνών, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς στάθηκε τυχερός. Τα σκάγια από την κυνηγητική καραμπίνα τον πέτυχαν στο ζυγωματικό, λίγο κάτω από το μάτι, και έτσι μετά την αφαίρεση τους, πήγε στο σπίτι του. Ο Αστυνόμος Α διοικητής της ΟΠΚΕ Αθήνας, Αντώνης Καλδίρης, είναι από τους παλαιότερους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και γνωρίζει από «πρώτο χέρι» την Δυτική Αττική και τις ιδιομορφίες της περιοχής. Θεωρείται έμπειρος αξιωματικός, χαίρει εκτίμησης από τους συναδέλφους του ενώ πολλές φορές έχει τιμηθεί από την τοπικούς άρχοντες για την προσφορά του. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης