Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Προσεκτικά και μεθοδευμένα είχαν προετοιμάσει οι εκτελεστές τη στυγνή δολοφονία του 52χρονου «Παναγή», κατά κόσμον Π.Σ., που έγινε το βράδυ της Τρίτης 7 Μαΐου, στα Μανιάτικα του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 52χρονος έπεσε νεκρός λίγο πριν από τις 22.00 το βράδυ από δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε σκούρου χρώματος όχημα και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν περίπου 500 με 600 μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος και εξαφανίστηκαν.

Όπως προκύπτει λοιπόν από το ρεπορτάζ του zougla.gr, οι δράστες όχι μόνο γνώριζαν όλες τις κινήσεις του 52χρονου, ο οποίος είχε έρθει πρόσφατα από την Κεφαλονιά, αλλά είχαν προετοιμάσει και την κάθε τους κίνηση, πριν και μετά την εκτέλεση, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι θα καταφέρουν να ξεγλιστρήσουν από τους αστυνομικούς που -όπως ήταν αναμενόμενο- θα τους κυνηγούσαν.

Στο πλαίσιο λοιπόν των προπαρασκευαστικών ενεργειών τους πριν από τη δολοφονία εντάσσεται, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., και ένα παραπλανητικό τηλεφώνημα που έγινε μερικά λεπτά πριν σημειωθούν οι πυροβολισμοί και ο 52χρονος πέσει νεκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στις 21.35 το βράδυ της δολοφονίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος ανέφερε ότι ένα σκούτερ μάρκας Beverly και χρώματος κόκκινου κινείται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, κοντά στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», και πως στην μπαγκαζιέρα του είναι κρυμμένα περισσότερα από τέσσερα κιλά κοκαΐνη.

Όπως είναι φυσικό, στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Τρία περιπολικά και πέντε ομάδες ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν τις αναζητήσεις. Τελικά, ύστερα από μερικά λεπτά, ο οδηγός και το μηχανάκι εντοπίστηκαν. Αυτό που αγνοείται μέχρι και σήμερα είναι τα… ναρκωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν την εν λόγω μηχανή στο Κερατσίνι, την προσέγγισαν και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει. Έτσι και έγινε. Ο οδηγός σταμάτησε και μόλις ενημερώθηκε για τον λόγο για τον οποίο ελέγχεται έμεινε εμβρόντητος και άρχισε να φωνάζει πως αφενός μόλις είχε σχολάσει από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όπου και εργάζεται και αφετέρου πως δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά. Κάτι που αποδείχθηκε αληθές και από την επισταμένη έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στο δίκυκλο.

Με το πέρας της έρευνας οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με το Κέντρο και ενημέρωσαν σχετικώς. Ωστόσο, ελάχιστα λεπτά μετά την ενημέρωση, ο ασύρματος άρχισε να «φωνάζει» και πάλι.

Αυτήν τη φορά ο εκφωνητής ενημέρωσε τους ενστόλους πως θα έπρεπε να σπεύσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν στη συμβολή των οδών Κατσαντώνη και Ψαρών στα Μανιάτικα, καθώς είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί κατά ενός άνδρα.

Βέβαια, μέχρι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να ανασυνταχθούν από το Κερατσίνι και να τρέξουν προς τα Μανιάτικα, οι δολοφόνοι είχαν γίνει καπνός. Πλέον το εν λόγω παραπλανητικό τηλεφώνημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών προκειμένου να εντοπιστεί ο καλών και να διακριβωθούν οι σχέσεις του με την ομάδα των εκτελεστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης