Η σχέση μεταξύ του πρώην βουλευτή με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, που δολοφονήθηκε πέρυσι στο Χαϊδάρι και φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτεται από τους διαλόγους που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ.

Οι υποκλοπές των διαλόγων έγιναν το 2016, με την ΕΥΠ να κάνει λόγο για «συνεργασία» του 49χρονου επιχειρηματία με τον πολιτικό, ο οποίος τον βοηθούσε για να κερδίσει διαγωνισμούς για την τροφοδοσία hotspots και κυλικείων δημόσιων οργανισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες εμφανίζονται, μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες τους, να προσπαθούν να επεκτείνουν τις «δουλειές» τους στο κυλικείο της Βουλής.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας από το «Έθνος της Κυριακής» ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2016. Ο βουλευτής αναφέρει ότι βρίσκεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι «τρέχει» για να συγκεντρώσει πληροφορίες για διαγωνισμούς (Βουλευτής-Β., Μέλος κυκλώματος-Μ.Κ.):

Μ.Κ.: Καλημέρα, καλή εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β.: Τι μου κάνεις; Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλό Πάσχα να ’χεις, καλή Ανάσταση για την οικογένειά σου. Σε παρακαλώ, χωρίς να με παρεξηγήσεις έτσι; Επειδή εγώ είμαι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τώρα και τρέχω σαν τον Βέγγο, σαν τον μ…, κράτα μία σημείωση μ’ όλο το θάρρος!

Μ.Κ.: Ναι, ναι, ναι.

Β.: Λοιπόν, θα πάω τώρα εγώ να βρω για τις καντίνες και ό,τι θες για τους διαγωνισμούς εδώ, μέσα σε μισή ώρα, ένα θέμα σε μισή ώρα θα σου πω εγώ. Δεύτερον, περιμένουμε μία προσφορά ο…, ο δικός μου, πήρε τον… για την πλαζ Βουλιαγμένης. Είναι δύο τόνοι καφέδες και διάφορα άλλα, θέλουμε την προσφορά σήμερα, σε δύο ώρες.

Μ.Κ.: Ωραία, στέλνει το e-mail, είπε το παιδί από τη Βουλή κάτω στον διευθυντή πωλήσεων, θ’ ανέβει τώρα πάνω να συζητήσει και θα το στείλουμε.

Β.: Δες ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να πα, να πάρουμε το… Και να ’χουμε και τα περιθώριά μας. Κατάλαβες τι λέω.

Μ.Κ.: Ναι, ναι.

Β.: Κανόνισέ το εσύ, αλλά να το πάρουμε αυτό, γιατί είναι κρίμα να το χάσουμε.

Μ.Κ.: Θα το πάρουμε, θα το πάρουμε.

Β.: Εεε για τις καντίνες θα μάθω τώρα και θα μάθω και τους διαγωνισμούς τους μεγάλους για τα hotspots. Θα σε φέρω, δηλαδή, για…, θα στείλεις έναν δικό σου εδώ, στον στρατηγό, στον ταξίαρχο, ο οποίος κάνει αυτήν τη δουλειά.

Μ.Κ.: Ωραία, ωραία.

Β.: Θα πάω εγώ να τον δω τώρα, θα πάω εγώ να τον δω και θα σε πάρω μετά. Επίσης πρέπει να κλείσουμε τον καφέ στη Βουλή.

Μ.Κ.: Αύριο θα πα να στήσουμε ό,τι θέλει, δεν…

Β.: Ο καφές στη Βουλή, ντάξει, ντάξει, αυτό το… εντάξει, όπως σου ’πα είναι, απλώς ο… μου λέει ότι χρωστάει στη… 10 χιλιάρικα, πρέπει να τα πληρώσει για να φύγει.

Μ.Κ.: Εμείς θα του τα κάνουμε αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Β.: Εντάξει, δεν πρέπει να σ΄τα πω εγώ, ότι μου ’πε ο άνθρωπος τώρα; Σ΄τα λέω για να ’χουμε ένα…, τους λογαριασμούς. Ε… και 10 χιλιάρικα είπε, 10 στη… συν 10, θα σ΄τα πει αυτός, άκουσε με λίγο.

Μ.Κ.: Ακούω, ακούω.

Β.: Εκεί πέρα μου λέει, υπολογίζει κι εμένα, εγώ μ’ εσένα έχω κάτι άλλο, θα τα πούμε, δηλαδή εγώ δεν θέλω κάτι, αλλά εσύ κάν’ το και θα σ΄τα γυρίσω εγώ για να μη χαλάσει το κόλπο. Κατάλαβες τι λέω.

Μ.Κ.: Εντάξει, εντάξει, θα τα συζητήσω μαζί του.

Β.: Μη με μπλέκετε εμένα μ’ αυτά τώρα, γιατί με τη μία δεν θέλω. Να κλείσει αυτό, γιατί θέλω να βάλεις μέσα γρανίτες… και τα υπόλοιπα.

Μία ημέρα μετά την παραπάνω συνομιλία, στις 26 Απριλίου 2016, ο βουλευτής επικοινώνησε ξανά με τον 49χρονο Μάλαμα για να τον ενημερώσει ότι έμαθε από δήμαρχο περιοχής των βορείων προαστίων της Αθήνας, με τον οποίο είναι φίλοι, ότι θα δημιουργηθούν στον δήμο του ένας καινούριος μεγάλος κινηματογράφος και ένα μεγάλο κυλικείο. Ο πολιτικός υπόσχεται στον επιχειρηματία ότι θα μεσολαβήσει για να συνεργαστεί μαζί τους. 

Ο Δημήτρης Μάλαμας διέθετε εταιρεία χονδρικού εμπορίου καφέ και ειδών εστίασης, με πλούσιο πελατολόγιο. Στο περιβάλλον του ανέφερε, μάλιστα, ότι ήθελε να αποκοπεί από τις παράνομες δραστηριότητες και να αφιερωθεί στις νόμιμες επιχειρήσεις του. Στην ίδια επικοινωνία του με τον πολιτικό, ο τελευταίος τον πληροφορεί ότι «για τα άλλα του υπουργείου ο διευθυντής τον ενημέρωσε ότι για να τα διεκδικήσουν θα πρέπει να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς». Ο 49χρονος του απάντησε ότι το γνωρίζει και ότι ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή για δύο από αυτούς.

Με πληροφορίες από «Έθνος της Κυριακής»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης