Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει τις δράσεις που φέρνουν το κοινό κοντά στην ναυτική ιστορία της χώρας μας και δίνει την δυνατότητα για μια ακόμα γνωριμία των πολιτών με την τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Η τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ μετά από μια σειρά απο περιπέτειες τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στην θάλασσα και έχει δεχτεί πολλές φορές επισκέπτες. Συνοπτικά αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο κατασκευάστηκε το 1985 με 26 μήνες εργασίας με το κόστος να καλύπτεται από το Πολεμικό Ναυτικό και τα σχέδια για την κατασκευή να παρέχονται από το ‘Trireme Trust’ της Βρετανίας. Πέρασε δύο σημαντικές επισκευές, από το καλοκαίρι του 1995 μέχρι το φθινόπωρο του 1996 και το διάστημα 2002-2004.Το διάστημα Νοεμβρίου 2005 – Σεπτεμβρίου 2015 βρισκόταν σε στεγασμένο χώρο στο πάρκο Ναυτικής Παράδοσης ως στατικό έκθεμα οπότε και μετά από συντήρηση 7 μηνών καθελκύστηκε ξανά και ελλιμενίζεται στο πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Φάληρο.Η τριήρης έχει μήκος 36,90 μέτρα, πλάτος 5,50 μέτρα, βύθισμα 1,25 μέτρα και εκτόπισμα 35 τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2019 θα γίνουν στις 8 και στις 11 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί κωπηλατικός πλους την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 10:00-12:00 και διαδραστική ξενάγηση την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 17:00-19:00.

Οι «Κωπηλατικοί Πλόες» αφορούν επισκέπτες από 15 ετών και άνω, που θα κωπηλατήσουν το μοναδικό αντίγραφο της αρχαίας Αθηναϊκής τριήρους και θα ταξιδέψουν στα νερά του Σαρωνικού κόλπου ενώ οι «Διαδραστικές ξεναγήσεις» θα έχουν στατική κωπηλασία για πολίτες όλων σχεδόν των ηλικιών που θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το εσωτερικό του πλοίου, να καθίσουν στις θέσεις των κωπηλατών και να κωπηλατήσουν στατικά. Παράλληλα θα ενημερωθούν για την ιστορία της αθηναϊκής τριήρους.

Και για τις δύο δράσεις θα χρειαστεί να γίνει τηλεφωνική κράτηση στο 6940471218, ώρες 09:00-13:00 από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης της τριήρους «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» το εισιτήριο για κάθε συμμετέχοντα είναι στα τρία ευρώ, χωρίς ειδικές κατηγορίες. Η είσοδος των επισκεπτών και η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται από την πύλη του θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν αθλητική περιβολή (αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα, καπέλο) και δεν επιτρέπεται να φέρουν τρόφιμα, καφέ και αναψυκτικά κατά την διάρκεια του πλου ή της παραμονής τους στο πλοίο.

Μετά την τηλεφωνική κράτηση θα πρέπει να γίνει συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας, με αναλυτικά τα στοιχεία του κάθε ατόμου και των υπολοίπων κωπηλατών που μπορεί να τον συνοδεύουν. Η φόρμα θα αποστέλλεται αυτόματα στο e-mail plous_olympias@navy.mil.gr.

Το κάθε άτομο θα λαμβάνει απαντητικό e-mail που θα επιβεβαιώνει την κράτηση του καθώς και τον αριθμό κράτησης του (δικό του και των υπόλοιπων κωπηλατών που θα έχουν δηλωθεί).Στο ίδιο e-mail θα επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση και οδηγίες ασφαλείας. Κάθε ενήλικας μπορεί να συνοδεύει μέχρι δύο παιδία 6-15 ετών, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση ατυχήματος ή προβλήματος υγείας των συμμετεχόντων.

Πηγή: usay.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης