Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να μειωθεί ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρνουν αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι, με τα αυστηρότερα μέτρα lockdown που ανακοινώθηκαν, αναπροσαρμόζεται στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) το ωράριο κυκλοφορίας, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής: Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα. Σε όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επομένως, οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία έκλειναν στις 17:00, για τις περιοχές στις οποίες η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 18:00. Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ μεταθέτουν το κλείσιμό τους για μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18:00. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης