Ένα διαφορετικό Πάσχα θα γιορτάσουμε άλλη μια φορά λόγω της πανδημίας το οποίο όμως θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο αφού καθόμασταν στα μπαλκόνια του σπιτιού μας για να γιορτάσουμε το «Χριστός Ανέστη».

Φέτος το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, με τους πιστούς να μπορούν να μεταβούν στις εκκλησίες, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες. Δηλαδή, θα πρέπει να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, να φορούν διπλές μάσκες στον εσωτερικό χώρο του ναού και αποστάσεις ακόμα και στον προαύλιο χώρο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, τα self tests είναι υποχρεωτικά για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού. Τα μέτρα που αφορούν τις εκκλησίες είναι τα εξής:

– Ένα άτομο ανά 25τμ. εντός του ναού. Ανώτατο όριο 100 άτομα ανά ιερό ναό
– Ένα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας
– Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30
– Το Μεγάλο Σάββατο η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 21:00 στον προαύλιο των Ιερών Ναών

Από ποια ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα ισχύσει το ωράριο κυκλοφορίας της Μεγάλης Εβδομάδας. Δηλαδή η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00. Άλλωστε από τις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί και η εστίαση μετά από έξι μήνες που οι ιδιοκτήτες κατέβασαν ρολά.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με τα SMS να καταργούνται από τις 15 Μαΐου. Την ίδια ημέρα απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ ανοίγει και ο τουρισμός.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο

Σήμερα επιτρέπεται να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 7 το απόγευμα. Επίσης, το υπόλοιπο λιανεμπόριο για αύριο Κυριακή του Πάσχα θα μπορεί να λειτουργήσει προαιρετικά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Με κωδικό 6 η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση, όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης