Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στo κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας καθηγητών, γονέων και μαθητών από ειδικά και μουσικά σχολεία σε Αθήνα και Πειραιά.

Διαμαρτύρονται για το ζήτημα της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, το οποίο παραμένει άλυτο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη πορεία συμμετέχει και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις 15:30 έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο θα συνεδριάσει για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε και η πορεία από την οδό Αριστοτέλους προς τη Βουλή γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας τους.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η διαδήλωση συνταξιούχων, στο Σύνταγμα, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος και δεσμεύθηκε πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός, από τα νοσοκομεία, υπολειτουργούν και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, αφού η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 ως τη λήξη του ωραρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στην υγεία.

Με επιστολή της προς την ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ ζητά κοινή συνεδρίαση των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων την ερχόμενη εβδομάδα, για τον καθορισμό προγράμματος απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους.

Eπιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης