Οι υγειονομικοί προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η κινητοποίηση ξεκίνησε στην πλατεία Μαβίλη και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας, στην οποία συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Μεγάλο Περίπατο, ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε πως «δεν ήταν ευχάριστο αυτό που έγινε σήμερα το πρωί» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν ιδανικές μέρες για μια τόσο μεγάλη αλλαγή», απαντώντας στην κριτική ότι τα προβλήματα εντάθηκαν επειδή τη Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων. «Είναι ένα έργο που το συζητάμε 35 χρόνια και ποτέ δεν το τόλμησε κανείς» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης